JULIANADORP - Een harde leerschool, zo kan je de eerste seizoenshelft voor Hugo Boys kort samenvatten. Waar de ploeg vorig seizoen veel succes kende met mooie overwinningen en de bekroning in de vorm van promotie weten de Noordenders dit seizoen nog niet te overtuigen. Een dertiende plaats betekent een zorgwekkende situatie in Heerhugowaard – de Noord.

Hugo Boys verzamelde slechts negen punten in dertien competitieduels. De ploeg opende het seizoen met een 3-2 overwinning op JVC, en later in het seizoen won de ploeg met 3-1 van KGB. Zeker in uitwedstrijden presteert Hugo Boys ondermaats. Met slechts twee punten heeft de ploeg van coach Gosse Bosma weinig om over naar huis te schrijven.

Opvallend is dat Hugo Boys tegen de huidige nummer twee JVC en de nummer acht KGB wist te winnen, maar tegen concurrenten DWOW, Sint George, VVW en FC den Helder werd maar één punt gehaald.

Een voorbeeld van de pijnpunten bij Hugo Boys is de uitwedstrijd tegen Hauwert’65. De ploeg was nagenoeg compleet, maar het kon geen vuist maken tegen de mede promovendus. Eenvoudige passen die niet aankwamen, in alle ruimte een corner weggeven of slordig balverlies zorgde voor de 4-0 overwinning voor Hauwert, dat geen geflatteerde score neerzette.

In de komende weken moeten punten behaald worden, gevochten worden voor elke meter en geen excuses meer zoeken. De achterstand op de plek voor nacompetitie bedraagt momenteel vijf punten.

Komende zondagmiddag wacht een uitwedstrijd tegen JVC. De wedstrijd in de eerste speelronde werd nog knap gewonnen door de Noordenders, dat dankzij twee treffers van Bart van der Burg en een doelpunt van Bob de Wit de overwinning over de streep wist te trekken.

JVC draaide na die nederlaag erg sterk. Met acht overwinningen en drie gelijke spelen staat de ploeg van coach Ben de Visser tweede met slechts één punt achterstand op koploper Texel’94. Met 32 doelpunten heeft de ploeg een aardige productie, waar bij Marvin Lacroes, Patrick Beens en Jermaine Bregita samen 21 treffers maakte.

Een eventuele promotie zullen de mannen uit Julianadorp wel zien zitten. Na het kampioenschap in de vierde klasse speelt de ploeg voor het vierde seizoen op rij in de derde klasse A. De stap naar de tweede klasse is een pittige stap, maar een mooie uitdaging voor JVC.

Jorgen Heurter

Terug naar de ploeg uit Heerhugowaard. Nadat Gosse Bosma aankondigde dat hij na dit seizoen vertrekt bij Hugo Boys heeft de ploeg snel gehandeld en in de persoon van Jorgen Heurter een opvolger gevonden. Met Heurter haalt de ploeg een coach binnen die met BOL succesvolle jaren kende. Dit seizoen is Heurter coach bij Spirit’30, de nummer zeven van de derde klasse, maar deze samenwerking duurt slechts één seizoen.

Komende zondag JVC – Hugo Boys, de stap richting de handhaving, of een pijnlijk beeld van de realiteit, het zal zondag blijken. In Julianadorp is de aftrap om 14.00 uur.