DEN HELDER - In samenwerking met sportservice Den helder en diverse sport aanbieders in Julianadorp is JIB ontstaan. We richten ons op de 65+ die we graag helpen om een beter en gezonder beweeg patroon op te bouwen.

Natuurlijk zijn er genoeg 65+ die al heel veel hebben gedaan en sommigen nog steeds doen. Des te belangrijker is het om dit te blijven doen. Houd uw lijf gezond door goed te eten en te blijven bewegen. U kunt een keuze maken uit de volgende beweeg aanbieders

1. Tvj Tennis vereniging Julianadorp

2. Classic gym een mooi fitness centrum met een goed programma en begeleid sporten

3. Budo waza geeft het onderdeel zeker bewegen en de weerbaarheid /zelfverdediging

4. JVC en Sportlust Hier kunt u walking footbal en sportief wandelen beoefenen

Het gaat allemaal niet zo makkelijk meer hoor ik vaak. Klopt dat hoort bij het ouder worden maar stil gaan zitten of hieraan toegeven is zeker niet de juiste oplossing. Ik durf eigenlijk niet meer zo goed is ook wat mensen vaak zeggen. Hier komt dan het onder deel zeker bewegen van JIB weer prima van pas. U krijgt veel tips hoe u uw houding en beweging kan verbeteren, om u lichaam te laten wennen aan een juiste balans verbetering.

Zeker bewegen is opgezet door mensen uit de fysiotherapie en judoleraren. Het vallen en weer opstaan kunnen judoka’s als geen ander. Uw spieren en lichaam laten wennen aan balans is een onderdeel ingebracht door de fysio. Samen vormen zij een sterk paar om u een veiliger gevoel te geven om lekker in beweging te blijven.

De eerste groep van 6 dames heeft er reeds 12 lessen opzitten. Voor deze groep wordt er een doorstart gemaakt na 14 oktober in het budocentrum Julianadorp op de woensdagen van 1100-1200 op de locatie Meesterdaarnhouwerstraat 8 in julianadorp (11 oktober 1e keer) Hier zijn alle spullen aanwezig om u te helpen en de tips in praktijk te brengen. Ook kunnen zich hiervoor weer nieuwe personen zich aanmelden. De kracht van Zeker Bewegen zit hem ook in het vaak herhalen van de oefeningen. Onder leiding van Jeroen Blom worden deze oefeningen afgewisseld met weerbaarheid en zelfverdediging lessen. Immers vallen hoeft niet alleen bij sporten te gebeuren.

Het beweegaanbod bestaat uit: sportief wandelen, een cursus zeker bewegen, walking football, 65+ fitness, easy tennis, ouderen gym en groepsfitness. Meedoen aan de verschillende sporten kan middels een strippenkaart die te koop is bij Classic Gym in Julianadorp. Er kan gekozen worden voor één beweegaanbod per strippenkaart, maar men kan ook aan alle verschillende sporten een aantal keer meedoen om zo te kijken welk beweegaanbod het beste bij de deelnemer past. Er kan gekozen worden voor een strippenkaart van 8, 12 of 16 keer. De kosten voor de strippenkaart ligt tussen de €40,- en €70,- euro.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u contact opnemen met sportservice Den Helder (Mevr. L van Noord)Sportservice Den Helder Drs. F. Bijlweg 45 1784 MC Den Helder (0223) 68 47 26

Of kijkt u op de website van www.julianadorpinbeweging of bel tijdens kantooruren naar 0223-684726 en vraag naar Lydia van Noord