ALKMAAR – Het Alkmaarse Kolping Boys speelt komende zondag in eigen huis tegen ZAP, de rode lantaarn drager van de zondag tweede klasse A. Voor Kolping Boys is er een duidelijke taak in de tweede seizoenshelft, stabieler worden.

Kolping Boys wist twee seizoenen geleden te promoveren naar de tweede klasse. De ploeg van coach Marc de Wilde stond voor een mooie uitdaging. Thijs van den Oord blikt terug op die periode. “Toen we in de tweede klasse begonnen was onze doelstelling om te handhaven. Dat het vrij ver voor het einde voor de competitie al was gelukt stemde ons tevreden. We begonnen erg wisselvallig, maar eindigden erg sterk” aldus Van den Oord die meer stabiliteit ingebouwd zag worden in de verdediging. “Het was moeilijk om een bepaalde verwachting uit te spreken. We konden de tegenstanders nog niet allemaal” aldus Van den Oord die tevreden is over het vorige seizoen. De ploeg eindigde op een keurige achtste positie.

Ook dit seizoen draait het goed bij Kolping Boys, beter nog als vorig seizoen. Met een zesde positie ging de ploeg met een aardig gevoel de winterstop in, al kon het beter volgens Van den Oord die bezig is aan zijn tiende seizoen bij Kolping Boys; “De doelstelling voor dit seizoen is om in het linkerrijtje proberen te eindigen. We begonnen erg sterk, maar beleefden voor de winterstop een moeilijke periode” aldus de middenvelder die na de winterstop goed begon met zijn ploeg. “We hebben na de winterstop een aantal goede wedstrijden gespeeld” doelt Van den Oort op de 8-1 overwinning in de oefenwedstrijd tegen Alcmaria Victrix en de 4-1 bekerzege tegen SC Dynamo. “Ik hoop dat we dit gevoel kunnen meenemen naar de komende wedstrijden”

Bij Kolping staat voetbal centraal

Thijs van den Oord is tevreden over de ontwikkeling die de ploegen in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. “De afgelopen jaren zijn we naar een vaste groep toegegroeid van spelers van Kolping Boys. De geringe wisselingen zijn zeker debet aan de goede prestaties. We hebben nu een goede mix van jonge en oudere spelers. Dit hebben we lange tijd niet gehad” waarmee zowel Kolping Boys als Van den Oord tevreden mag zijn.

Of er een verklaring is voor de prestaties van Kolping Boys is lastig volgens Thijs van den Oord; “Ik weet niet of er een bepaald geheim is. Als er al een geheim is dan is dat het feit dat we weinig wisselingen in de selectie hebben. Vrijwel alle spelers komen uit de jeugd van Kolping boys. We kennen elkaar goed en kunnen het goed met elkaar vinden. Misschien is het geheim wel dat we niet betaald krijgen. We spelen niet voor het geld, maar willen graag winnen” aldus Van den Oord. Bij de Alkmaarders staat de club Kolping Boys centraal.

Ambitie is heel gezond in het amateurvoetbal, zo ook bij Kolping Boys. “De ambitie is om een stabiele tweedeklasser te worden. We spelen pas kort in deze competitie en presteren wisselvallig. Als we ooit omhoog willen kijken moeten we stabieler worden. Dit is een hele mooie klasse waarin we graag blijven voetballen”.

Om omhoog te kijken moeten laagvliegers verslagen worden. Komende zondag speelt Kolping Boys op sportpark ‘de Nollen’ tegen hekkensluiter ZAP. Het mag duidelijk zijn dat alleen de winst telt. Eerder dit seizoen werd het in Breezand 1-3, maar ook komende zondag wil de ploeg de punten pakken. Aftrap 14.00 uur.