DEN HELDER - Nu het nieuwe jaar eraan komt is het de ideale tijd om aan de slag te gaan met goede voornemens. Voor mensen die zich energieker en meer ontspannen willen voelen start op 1 februari 2018 een nieuwe cursus Klaar voor de Start?! Den Helder. Dit is een laagdrempelige wandel en/of hardloopcursus van 12 bijeenkomsten. Dit wordt gecombineerd met gezondheidsvoorlichting. Daarnaast is er de mogelijkheid om binnen dit project kennis te maken met sporten als Tai-Chi, Yoga en Fitness.

Van bewegen is bekend dat het een gunstig effect heeft op de aanmaak van hersenstoffen als endorfine en serotonine. Hierdoor neemt de stresstolerantie toe en het brengt gedachten tot rust. Met fitheid en opgewektheid tot gevolg. Kortom, de cursus heeft een positieve invloed op onder andere; sombere gevoelens, herstel van burn-outklachten, zelfvertrouwen slaap, conditie en gezondheid.

De nieuwe cursus van 12 weken start op donderdag 1 februari bij atletiekvereniging SV Noordkop aan de Ruyghweg. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond van 18.30 tot 20.30. In bijeenkomst 1 t/m 8 is er tijdens het eerste uur de mogelijkheid om gezondheidsvoorlichting te volgen. Een psycholoog bespreekt dan thema’s zoals omgaan met stress, piekeren, slapen en leefstijl. Het tweede uur gaat u wandelen of hardlopen. Bijeenkomst 9 t/m 12 is er alleen wandelen en hardlopen. Tussen 12 maart en 16 april kan er gebruik worden gemaakt van een optioneel sportaanbod bij Rik Bodylanguage, waarin kennis kan worden gemaakt met Tai-Chi, Yoga en Fitness. Het beweegprogramma is op maat en het gaat vooral om het ervaren van plezier in bewegen.

Meer informatie of aanmelden kan bij Tanja Ites van Team Sportservice Den Helder. tites@sportservicenoordholland.nl