DEN HELDER/JULIANADORP - Een nieuwe, feestelijke editie van Schoolvoetbal Den Helder nadert. Het evenement, al jaren het grootste jeugdspektakel van Den Helder en Julianadorp, wordt ook in 2017 weer georganiseerd. Voor de negentigste keer strijden de basisscholen van Den Helder en Julianadorp in maart en april om de felbegeerde schoolvoetbaltitels. De organisatie, Stichting Schoolvoetbal Den Helder, heeft alle 28 basisscholen inmiddels een uitnodiging gestuurd. Op 9 februari dienen de inschrijvingen binnen te zijn. Het toernooi wordt gespeeld op de woensdagen 29 maart, 5 april en 12 april.

Stichting Schoolvoetbal Den Helder laat weten dat het evenement ook in 2017 weer op vele enthousiaste sponsors kan rekenen. Daardoor is het opnieuw mogelijk voor alle kinderen om gratis deel te nemen aan dit enorme voetbaltoernooi. Jaarlijks nemen circa 1300 basisscholieren het tegen elkaar op. Winnen of verliezen, schoolvoetbal blijft voor elk kind een waardevolle, blije herinnering. Een herinnering die tevens mogelijk wordt gemaakt door de samenwerking tussen voetbalclubs JVC, HCSC, FC Den Helder en Sportservice Den Helder. En natuurlijk de vele vrijwilligers van de schoolvoetbalstichting.

Stilstaan bij historie


Omdat de komende editie een jubileumuitvoering betreft, wil de stichting graag uitgebreid stilstaan bij de historie van het Helderse schoolvoetbal. “Gezien het negentigjarig bestaan zijn wij op zoek naar archiefmateriaal, foto’s en anekdotes uit het verleden van het schoolvoetbaltoernooi. Ook willen we graag in contact komen met oud-bestuurders”, vertelt Ron van der Graaf, secretaris van de Stichting Schoolvoetbal Den Helder. Bent u in het bezit van relikwieën uit vervlogen tijden, wilt u uw speciale herinnering met ons delen of heeft u in het verleden een belangrijke rol vertolkt binnen de organisatie van het evenement? Wij komen graag met u in contact.” 
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres: r.vandergraaf@quicknet.nl. Kijk voor meer informatie over de stichting en de komende editie van het schoolvoetbaltoernooi op www.schoolvoetbaldenhelder.nl.