HEERHUGOWAARD – VV Reiger Boys speelt komende zaterdagmiddag tegen Zeemacht. Doordat de wedstrijd van vorig weekend werd afgelast is het voor Reiger Boys de eerste competitie wedstrijd na de winterstop.

Sinds 2012 staat Reiger Boys onder leiding van de zeer ambitieuze Marc van Wonderen. De oefenmeester wist met zijn team in het eerste seizoen te promoveren naar de derde klasse, waarin het ook na één seizoen promoveerde. Helaas merkte de Heerhugowaardse ploeg dat de tweede klasse een hoog niveau is. Als hekkensluiter degradeerde de ploeg naar de derde klasse.

Dit seizoen lijkt de rek uit de selectie. Met een negende positie is het geen groots seizoen voor de zaterdag vereniging. De ploeg lijkt een stabiele derdeklasser. Een niveau hoger lijkt te hoog, maar de vierde klasse is voor Reiger Boys niet sterk genoeg. In de derde klasse werd maar eenmaal ruim verloren, en eenmaal ruim gewonnen. Verder eindigde de ploeg met een nipte overwinning of een kleine nederlaag.

Coach vol ambities
Met Marc van Wonderen heeft Reiger Boys een zeer ambitieuze coach die de juiste keuzes maakt gericht op zijn carrière. Naast Reiger Boys is van Wonderen begin dit seizoen begonnen als coach van Alkmaarsche Boys. Die periode duurde niet lang, omdat Teylingen, een tweedeklasser uit de Bollenstreek, aanklopte bij de jonge coach die altijd heeft gedroomd van het coachen van een club in die regio.

Bij Reiger Boys is hij bezig aan zijn laatste seizoen. Van Wonderen wordt volgend seizoen opgevolgd door Wesley Visser. Visser begon in 2013 als jeugdtrainer bij AZ. Het jaar daarna was Visser de coach bij Terneuzen, om vervolgens bij Texel’94 aan de slag te gaan. Dit seizoen draait hij een sterk seizoen met Texel’94. Met een tweede plaats en één punt achterstand op de koploper is de ploeg nog volop in de race om de titel, een prijs wat een prachtig afscheid zou betekenen voor Wesley Visser.

Komende zaterdag speelt de ploeg thuis tegen Zeemacht. De ploeg uit den Helder kan met een dertiende plaats worden bestempelt als degradatie kandidaat. Winst is dus zeer belangrijk voor Reiger Boys dat daarmee de voorsprong op de ‘gevarenzone’ vergroten.

Geschiedenis
Reiger Boys – Zeemacht werd viermaal eerder gespeeld in Heerhugowaard. De laatste twee edities werden gewonnen door de thuisploeg. Twee seizoenen geleden werd er een 5-0 overwinning geboekt, vorig seizoen won Reiger Boys in de beker met maar liefst 8-0. Als dit komende zaterdag weer gebeurd dan heeft Reiger Boys een schitterend weekend.