HEERHUGOWAARD - Reiger Boys won afgelopen zaterdag met 9-0 van Zeemacht. Komend weekend speelt de ploeg opnieuw thuis, ditmaal tegen de andere Helderse ploeg uit de derde klasse A, HCSC.

Reiger Boys kende een succesvol begin van dit kalenderjaar. De ploeg van coach Marc van Wonderen boekte een 9-0 overwinning. Met drie treffers wist Dave van Dekken een belangrijke rol te vervullen voor zijn ploeg. Richard Fortes Rodriguez trof ook tweemaal doel. De overige vier doelpunten werden gemaakt door Daan de Vries, Pascal Kabalt, Alessandro Witkamp en Yucel Gundogdu. Laatstgenoemde keerde na lang blessureleed weer terug bij de Heerhugowaarders.

Komend weekend speelt de ploeg opnieuw thuis tegen een ploeg uit den Helder. HCSC is de nummer drie en heeft vier punten achterstand op de koploper FC Castricum. De ploeg won afgelopen weekend met 5-1 van DZS. Met twee doelpunten wist Tim Kuurman belangrijk te zijn voor HCSC.

Assistent coach bij HCSC is Mark de Vries. Afgelopen zaterdag nam HCSC afscheid van de Vries die koos voor een nieuwe uitdaging op de Faröer Eilanden. Mark de Vries kende een rijk verleden als voetballer. De aanvaller speelde bij verschillende ploegen, waaronder het Schotse Dundee United, het Engelse Leeds United en in Nederland speelde hij maar liefst 102 competitieduels.

Zonder Mark de Vries maakt HCSC zich dus ook voor het treffen met Reiger Boys. Op sportpark ‘de Wending’. Eerder dit seizoen verloor Reiger Boys met 3-2 van HCSC, ditmaal zal de ploeg een beter resultaat willen boeken. Aftrap 15.00 uur.