DEN HELDER - De 25e scholierenveldloop is vandaag op de atletiekbaan gehouden. Ruim 650 deelnemers hebben onder toeziend oog van veel publiek gestreden om de prijzen.

Geen Scholierenveldloop zonder de fantastische vrijwilligers van SV Noordkop. Onder leiding van Dick van der Weidde is de schollierenveldloop 25 jaar geleden voor het eerst georganiseerd. Vele vrijwilligers die er toen bij waren staan stonden vandaag voor de 25e keer te helpen. Weer andere vrijwilligers weten precies te vertellen wanneer ze een editie gemist hebben vanwege omstandigheden. Dick van der Weidde is twee jaar geleden gestopt en heeft de organisatie in handen gelegd bij Sportservice Den Helder. Maar eerlijk is eerlijk, door deze vaste crew aan vrijwilligers verliep de dag weer als een geoliede machine.

Het startschot klonk precies om 14.00 en dit jaar was het Jorina Baars die dat eerste schot loste (ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht). Er werd bij de jongens van 11 jaar een serieuze poging gedaan om de fenomenale tijd van vorig jaar te verbreken. Bijna was dat gelukt. De op de valreep ingeschreven Hamza van de Duynvaerder deed er slecht 1 seconden langzamer over dan de recorttijd van vorig jaar. Hamza behaalde in 3.16min. de eindstreep. Bij de meisjes was het hoogste treetje van het podium voor Floor Reenders. Ook vorig jaar stond zij al op deze plek, nu een jaar ouder en 14 seconden sneller.

Het scholenklassement is dit jaar gewonnen door de Windwijzer. Het bijzondere is dat zij dit behaald hebben zonder één eerste plaats. De Windwijzer was ruim vertegenwoordigd op de overige plaatsen waardoor zij met 18 punten bovenaan kwamen te staan.

Ook deze editie van de scholierenveldloop werden de kinderen na afloop getrakteerd op water en een appel. DrinkWater is Cool het thema van JOGG en als je gesport hebt hoort daar een dorstlesser bij.

UITSLAGEN

Meisjes t/m 8 jaar: 1. Pink Groot ( Thorbecke) 4.22min.; 2. Djayda Martiz (Eben Haezer) 4.26 min.; 3. Lieke Bijl (Vlieberg) 4.28 min.