DEN HELDER - Wie dit jaar de gemeentelijke Sporttrofee of de Sportprijs 2017 in ontvangst mag nemen wordt bekend gemaakt op donderdag 29 juni. Dan namelijk vindt in de Stadshal van theater de Kampanje het jaarlijkse Sportgala plaats. Op die avond presenteren ook de (inter-)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen zich, tijdens de jaarlijkse sportparade. Daaraan doen zowel individuele sporters als sportteams mee. De gemeente vraagt die kampioenen zich te melden.  

Nationale en/of internationale kampioenen die een sport uitoefenen bij een vereniging die is aangesloten bij NOC*NSF en een hieraan verbonden kampioenschap hebben behaald, kunnen zich melden bij Sportservice Den Helder (info@sportservicedenhelder.nl). Zij ontvangen dan tijdens het Sportgala de gemeentelijke sportpenning uit handen van burgemeester Koen Schuiling. Kampioenen die een kampioenschap op het hoogste haalbare niveau hebben gehaald tijdens een wedstrijd die door een bond is georganiseerd die niet is aangesloten bij het NOC*NSF, ontvangen een medaille. Ook zij kunnen zich melden voor het Sportgala via een mailbericht aan Sportservice Den Helder. Aanmelden is mogelijk tot 28 juni. Sommige sporters kunnen immers tot het laatste moment nog een kampioenschap halen, zo wordt daar rekening mee gehouden.

Sport en sporter centraal
Het sportgala wordt georganiseerd door Sportservice Den Helder. Ook de Sportfederatie Den Helder verleent  haar  medewerking aan deze avond. Naast de uitreiking van de sportprijzen biedt de organisatie van het Sportgala een zeer gevarieerd sportprogramma. In een tijdbestek van anderhalf uur zullen Helderse sporters en/of verenigingen flitsende demonstraties verzorgen. De toegang is gratis.