BREEZAND - Op bezoek bij hekkensluiter ZAP heeft Alkmaarsche Boys geen resultaat kunnen neerzetten. In een wedstrijd waarin het ruim zeventig minuten met tien man speelde verloren de Alkmaarders met 2-0.

Al na twintig minuten kreeg Alkmaarsche Boys een tegenslag te verwerken. Issam Ezhar moest na een overtreding met rood inrukken. Een onterechte rode kaart volgens teamgenoot Tom Hofkamp. Desondanks moesten de Alkmaarders het zeventig minuten met een man minder doen. Tot aan het rustsignaal kon ZAP niet profiteren van de man meer situatie.

In het tweede bedrijf kregen de Alkmaarders opnieuw een ongelukkig moment. De ploeg zag een overtreding bestraft worden met een strafschop voor ZAP. Robin Schouwvlieger, bezig aan zijn vierde seizoen bij de Breezanders, wist de penalty tegen de touwen te schieten.

Robin Schouwvlieger mocht in het vervolg van de wedstrijd nogmaals juichen na een doelpunt. Het was Malvin Robert die het overzicht hield en Schouwvlieger vond die de bal voor een leeg doel binnenschoot. De 2-0 bleek ook de eindstand waardoor ZAP de broodnodige punten in de wacht sleepte.

Alkmaarsche Boys zakt door de nederlaag naar de zesde positie, al is de achterstand op de nummer drie slechts drie punten. Tegenstander ZAP heeft een veel minder beeld. De ploeg staat nog altijd laatste. Maar de achterstand op de nummer twaalf, een plek die rechtstreekse degradatie zou voorkomen, is met vijf punten nog te overzien.

Het wordt voor ZAP een zeer zwaar seizoen en een moeilijke uitdaging. Komend weekend wacht een cruciaal degradatieduel met KFC.