DEN HELDER - Dit weekend was het tweede deel van de Regio Kampioenschappen Korte Baan. Ook nu stonden de beste zwemmers uit de provincie weer aan de start in deze wedstrijd, die dit keer in Alkmaar werd gezwommen. Na het succesvolle eerste weekend was ook het tweede weekend weer succesvol voor MSV Zeemacht met 14 gouden, 5 zilveren, en 3 bronzen medailles.

Bij de heren was Michael van der Wal wederom het goudhaantje want hij won dit weekend 4x goud. Ook Boyd Wijkman was zeer succesvol met 3x goud. Marco van der Wulp won het goud op de zware 400 meter wisselslag. Kay Wijkman zwom naar het zilver op de 100 meter schoolslag en het brons op de 50 meter schoolslag. Jordi de Nijs behaalde 1x een zilveren medaille en 1x een bronzen medaille. Collin Schouten zwom naar het zilver op de 200 meter wisselslag. Mees Minneboo behaalde een bronzen medaille op de 50 meter schoolslag.

Bij de dames was Amber van der Kruk wederom succesvol dit weekend met 4x goud. Emma Riemers zwom naar een gouden en een zilveren medaille op respectievelijk de 400 meter vrije slag en de 100 meter rugslag. Simone Anvelink zwom naar het zilver op de 400 meter vrije slag.

Ook bij de estafetteploegen ging het uitstekend. Zo wisten de heren ploeg van Zeemacht bestaande uit Jordi, Boyd, Michael en Christiaan Zwaal naar het goud te zwemmen op de 4x100 meter vrije slag. Bij de 4x 200 meter vrije slag voor dames zwommen Amber, Kyra Wesemann, Tessa Mosch en Suzanne Mosch in een spannende race met ZV de Zaan ook naar de gouden medaille.

Hiermee sloot MSV Zeemacht de Regiokampioenschappen op een hoogtepunt af. Er werden maar liefst 52 medailles in totaal gewonnen, goed voor een top drie positie in de ploegeneindstand. De komende weken staan als afsluiting van het korte baan seizoen voor MSV Zeemacht de Nederlandse Kampioenschappen op het programma. Voor de Masters is deze volgende week in Maastricht en de week erna zal het NK voor Junioren & Jeugd plaatsvinden in Eindhoven.