DEN HELDER - Het maandprogramma van Theater Kampanje vind je hier.

dinsdag 9 april 2019 – 20.30 uur
Middenzaal Toneelgroep Het Volk
HET VERMOEDEN VAN POINCARÉ


Twee heren zijn voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld, omdat het chalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip.

donderdag 11 april 2019 – 20.15 uur
Variopoolzaal Dutch Don’t Dance Division
Ballet Black & White


Een “kleurrijk” zwart-witprogramma van de 'Dutch Don’t Dance Division’ met klassiek, neoklassiek en modern ballet. Waarom is De Stervende Zwaan altijd wit? Voor de jonge topdansers van De Dutch Don’t Dance Division componeren artistiek leiders Rinus Sprong & Thom Stuart een wereld van uitersten. Een voorstelling die als een trein voorbijraast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw, wereldpremières en een ballet van onder andere de internationaal vermaarde choreograaf Nils Christe.

donderdag 11 april 2019 – 20.30 uur
Middenzaal
BNNVARA Leids Cabaret Festival
Finalistentour 2019


De finalisten van 2019 zijn Gavin Reijnders, Jasper van der Veen en Senne Guns! Deze drie finalisten zullen in theater de finale integraal overdoen. De 31-jarige Jasper van der Veen kwam als de grote winnaar uit de bus, en won de jury- en publieksprijs van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2019.
Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen e.v.a., stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar dé nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld zal ervaren.

vrijdag 12 april 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Yentl & de Boer
Magie


Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, vroeger toen je klein was. Maar tegenwoordig trekken dagen als een monotone massa aan je voorbij. Je wilt nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.

zaterdag 13 april 2019 - 16.00 uur
Variopoolzaal
Aladdin (6+)
Theater Terra


Laat je betoveren door de magische wereld van Aladdin! Een nieuwe familiemusical naar het wereldberoemde sprookje van 1001-nacht.

In een betoverde stad probeert Aladdin, een straatjongen met veel lef, een mooie Arabische prinses uit de handen van een boze tovenaar te redden. Met hulp van de geest uit een magische wonderlamp kan Aladdin ineens een machtige prins worden. Dan probeert de tovenaar om ook de lamp met magische krachten in handen te krijgen. Om de prinses te redden en de tovenaar te verslaan moet Aladdin bewijzen dat hij het in zich heeft om een echte prins te worden!

zaterdag 13 april 2019 - 20.30 uur
Middenzaal
Love alone is not enough


Natuurlijk houd je van elkaar en wil je het beste van je relatie maken. Je probeert elkaar tegemoet te komen zonder dat je jezelf verliest. Soms is het gewoon niet echt makkelijk. Hoe je je best ook doet, je ‘verstaat’ elkaar soms niet goed. Hoe doen anderen dat toch?

Relatietherapeut Jeroen Stek kan je het antwoord geven. Samen met acteur Ton Kemp legt hij de werking van een relatie uiteen. Met humor, passie en een jarenlange ervaring als relatietherapeut.

donderdag 18 april 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Freek de Jong
De Suppoost

Voor het eerst in jaren zal Freek weer helemaal alleen op het toneel staan. In de gedaante van een suppoost volgt het publiek zijn avonturen als zaalwachter in het museum. Voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk. ‘De Suppoost’ is een nieuwe solovoorstelling die wordt geïnspireerd door de periode dat Hella en Freek samen zullen exposeren in het Groninger Museum (najaar 2018).

vrijdag 19 april 2019 - 20.30 uur
Middenzaal
American Country Legends - UITVERKOCHT
A Night at the Opry


Een theaterconcert voor iedereen die van pure country en West Coast muziek houdt! ‘De band speelt klassiekers, ballads en spetterende uptempo-nummers van Amerikaanse countryhelden als Willie Nelson, Eagles, Bonnie Raitt, Emmylou Harris en vele anderen. De ‘Grand Ole Opry’ is een wekelijks countrymuziekprogramma dat in Amerika live op radio en tv wordt uitgezonden vanuit Nashville, Tennessee.

zaterdag 20 april 2019 – 20.15 uur
Variopoolzaal
Previewavond 2019


Het nieuw theaterseizoen komt er weer bijna aan. En zoals u van ons gewend bent, is er veel om uit te kiezen. Té veel bijna. Kies je iets nieuws of blijf je bij het bekende? Toch weer cabaret of probeer je eens die bijzondere dansvoorstelling? We snappen het.

Daarom organiseren wij de 'Preview-avond'. Een avond met diverse voorproefjes van artiesten die volgend theaterseizoen naar de Kampanje komen. En uiteraard vertelt onze programmeur Kim Smit u deze avond meer over de programmering van het nieuwe seizoen 2019-2020.

dinsdag 23 april 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Noem het maar liefde
Een komedie van lust en genegenheid


‘Noem het maar liefde’: een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk beschrijft 15 scènes die onherroepelijk uitdraaien op het consumeren van de liefde. 15 scènes, 15 personages, 15 keer seks. Een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en het snakken naar echte liefde. Op het terrein van de liefde is alles mogelijk. Het is de enige plek waar de mens echt vrij is en kan zijn wie hij had willen worden.

zaterdag 26 april 2019 - 20.15 uur
Variopoolzaal
Karin Bloemen
Souvenirs


‘Souvenirs’ is weer een ouderwets rijke Bloemen show, met dierbare oude- en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types, prachtige jurken en dito decor. Kortom, een avondje theater dat ongetwijfeld een mooie herinnering zal vormen.

Zondag 28 april 2019 – 14.30 uur
Variopoolzaal
Macha en Beels Live! (2+)


Masha is een vrolijk klein meisje en haar beste vriend is… een grote bruine beer! Na de populaire animatieserie op Netflix en NPO3 komen ‘Masha en de Beer’ voor het eerst naar het theater.

Beer heeft eindelijk zijn rust gevonden, maar zijn ondeugende buurmeisje Masha kan geen seconde stilzitten. Ze komen samen terecht in een doldwaas avontuur. Het prachtige poppenspel, decors, meezingliedjes en het hartverwarmende verhaal maken van ‘Masha en de Beer Live!’ een onvergetelijke theaterervaring voor de hele familie! Na de voorstelling kun je met ze op de foto!