Maandoverzicht mei 2019

Theater de Kampanje

www.kampanje.nldonderdag 2 mei en vrijdag 3 mei 2019 – 20.15 uur

Variopoolzaal

Youp van ’t Hek - UITVERKOCHT

Met de kennis van nu

‘Met de kennis van nu’ is één van de meest gebezigde termen. Vooral van blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. Je zal het hem nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. In dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het liever nog krommer.

vrijdag 3 mei 2019 - 20.30 uur

Middenzaal

The Wieners

Tribute ‘The Everly Brothers’

Bij hits als ‘Wake Up Little Susie’, ‘Bird Dog’, ‘Bye Bye Love’ en ‘All I Have To Do Is Dream’, klinkt het alsof Don en Phil Everly vlak voor je staan. De carrière van de Everly’s wordt gevolgd vanaf het prille begin, toen de jonge broertjes optraden in het radioprogramma van hun ouders, via de internationale doorbraak in de jaren vijftig en de vele successen daarna, tot en met de glorieuze comeback in de jaren ’80. Puur jeugdsentiment!

zaterdag 4 mei – 20.30 uur

Middenzaal

Kees van Amstel – UITVERKOCHT

Een bang jongetje dat hele enge dingen doet

Het leven is net een zwembad. En Kees van Amstel zwemt niet. Hij staat maar een beetje bang langs de kant… toe te kijken hoe anderen het hoofd proberen boven water te houden. Althans, dat zegt zijn therapeut. Dan kun je twee dingen doen: langs de kant blijven staan of vol het leven in duiken. Kees koos de derde optie: hij zocht een nieuwe therapeut. En hij maakte een nieuw cabaretprogramma. Met verhalen. En grappen. Veel grappen.

zaterdag 4 mei – 20.30 uur

Variopoolzaal

Bruce Springsteens Born In The U.S.A.

Met Erwin Nyhoff & LA-Live Band

Springsteen wordt dit jaar 70. Dat gaan we vieren met een 2 uur durend rocktheaterspektakel! Vijfendertig jaar na de release van ‘Born in the U.S.A’ (‘I'm on Fire’, ‘Dancing in the Dark’), 30 miljoen verkochte exemplaren en talrijke onderscheidingen, speelt ‘Legendary Albums Live’ het volledige album in het theater.

zondag 5 mei – 14.30 uur

Variopoolzaal

Op Hoop van Zegen

Met o.a. Bill van Dijk, Mariska van Kolck, Joke de Kruijf e.a.

‘Op Hoop van Zegen’, de oer-Hollandse musical over het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

vrijdag 10 mei 2019 – 20.15 uur

Variopoolzaal

Laten we eerlijk zijn

Met o.a. Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth; regie: Bruun Kuijt

Drie stellen zijn buren in een gebouw waar groot onderhoud aan gepleegd moet worden! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn...

zaterdag 11 mei – 20.15 uur

Variopoolzaal

Patrick Laureij - UITVERKOCHT

Nederlands Hoop

Patrick Laureij won in 2017 de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. En terecht. Hij gaat als een speer.


zondag 12 mei – 14.30 uur

Variopoolzaal

Kruistocht in spijkerbroek

De musical naar het beroemde boek van Thea Beckman

De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij terecht in een kinderkruistocht: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen over hoge bergen, bij ziektes en wanneer ridders aanvallen. Beleef het tijdloze avontuur van ‘Kruistocht in Spijkerbroek als familiemusical in het theater!

zaterdag 18 mei – 20.00 uur

Keykegcafé

Jaren 70 pubquiz

Elke keer weer een groot succes: de Pubquiz! Ook dit jaar kun je met je team strijden voor de eeuwige roem en de felbegeerde Pubquiz Kampioen Wisselbeker. De Pubquiz is een uitdagende quiz vol met kennisvragen, muziekvragen en foto opdrachten.

zaterdag 18 mei – 20.15 uur

Variopoolzaal

Maarten van Rossem

Gewapend met humor en onvoorstelbaar veel kennis zal Maarten van Rossem, de bekendste historicus van Nederland, ingaan op actualiteiten, maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. In een avond met Maarten van Rossem leert en lacht u niet alleen veel, u zult ook versteld staan van de ongelooflijke verhalen waarin hij hedendaagse gebeurtenissen scherp analyseert en misconcepties blootlegt.

woensdag 22 mei – 20.15 uur

Variopoolzaal

Medisch Centrum Best

Met o.a. Marloes van den Heuvel, Arijan van Bavel e.a.

‘Medisch Centrum Best’ speelt zich af in het gekste streekziekenhuis van Nederland en zorgt ervoor dat u als herboren de zaal verlaat.

De klucht ‘Medisch Centrum Best’, is een knipoog naar dé populaire ziekenhuisserie uit de jaren 90 ‘Medisch Centrum West’. Neem je ponskaart mee, meld je bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster die zich overal zorgen over maakt, behalve over haar patiënten…. Gelukkig is er nog de slungelige stagiaire.

vrijdag 24 mei – 18.00 uur

KeyKegcafé

Van Kop tot Staart workshop

I.s.m. Slagers-Atelier gebr. Duijzer

Tijdens deze workshop leer je alles over het varken; zijn leven, zijn smakelijke onderdelen en natuurlijk de bereiding daarvan. Je gaat zelf het varken verdelen onder begeleiding van de slager. Hier kan je zien dat er bijna niks van het varken ongebruikt blijft. Naast het verdelen en uitbenen van het varken leer je ook een worstje te maken, een karbonade hakken en hoe je een rollade moet knopen.

vrijdag 24 mei – 20.15 uur

Variopoolzaal

Turks Fruit

Met o.a. Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper

Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical werd lovend ontvangen en dan is er nu de niet-te-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur. Turks Fruit vertelt over de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als zij ernstig ziek wordt.

zaterdag 25 mei – 20.00 uur

Stadshal – staconcert

Woodstock

One Night of Peace and Music

Woodstock werd het hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren ‘60 en kreeg een belangrijke plaats in de wereldgeschiedenis. Precies vijftig jaar later neemt Frank Lammers ons mee naar de heilige grond in Bethel, New York, voor een uniek eerbetoon. Hij wordt bijgestaan door all-star band Strange Brew en een aantal bijzondere muzikale gasten. Samen spelen ze muziek van Jimi Hendrix, Joe Cocker, The Who, Santana, Jefferson Airplane, Crosby, Stills, Nash & Young en al die anderen.

donderdag 30 mei – 20.15 uur

Variopoolzaal

The Michael Jackson Tribute

Flashbacks van de man, zijn muziek en zijn zwaartekracht tartende bewegingen in een 2 uur durende ode aan het superstardom en de magie van The King of Pop ... Let’s Beat It!

The King of Pop: hij veroverde met zijn onweerstaanbare pop sound en dansmoves de wereld. Zijn album ‘Thriller’ is met 110 miljoen verkochte exemplaren nog steeds het best verkochte album aller tijden. Tien jaar na zijn plotseling overlijden wordt MJ herdacht met een wervelende voorstelling waarin alle grote hits passeren. Met een geweldige band, dansers en vertolker Ben Bowman.