DEN HELDER - De eerste CoderDojo in School 7 was een groot succes. Op zaterdag 21 oktober staat de volgende gepland. Kinderen tussen 7 en 17 jaar leren onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools.

Naast programmeren kunnen ze ook websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games maken en meer. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk. Er zijn in School 7 laptops aanwezig, maar kinderen kunnen ook hun eigen laptop gebruiken.

CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar.

CoderDojo is een wereldwijde beweging, in Nederland zijn er inmiddels 75 Dojo's. In Den Helder wordt het gehouden in School 7, Keizersgracht 94 en duurt van 10.30 tot 12.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via: www.kopgroepbibliotheken.nl