DEN HELDER - Archeoloog Jolanda Bos geeft dit najaar drie lezingen in School 7 over haar onderzoeken in diverse Egyptische woestijnen. De eerste lezing heet ‘Haren, mummies en pruiken’ en vindt donderdag 21 september plaats.

In Amarna wordt sinds 2012 de begraafplaats van een Oudegyptische stad opgegraven. De gemummificeerde lichamen die hier ontdekt worden zijn uitgedost met prachtige haardrachten. Bos onderzocht deze haarstijlen en neemt het publiek mee naar Egypte rond het jaar 1400 voor onze jaartelling. Ook vertelt ze over het werk van forensische archeologie en toont ze reconstructies van oude haardrachten, die ze vergelijkt met kapsels uit het hedendaagse Noord-Afrika.

Jolanda Bos is archeoloog, etnograaf, schrijver en spreker. Ze studeerde archeologie in Leiden en werkte de afgelopen twintig jaar in de woestijnen van Egypte. Over haar archeologische werk schrijft ze boeken en geeft ze lezingen in binnen- en buitenland.

De volgende lezingen uit het drieluik zijn op 19 oktober over ‘Berenike, de haven uit de oudheid’ en op 9 november over ‘De schoenen van Toetanchamon’. Een Passe Partout voor het drieluik kost 15 euro. De lezingen zijn ook los te bezoeken, de entree is dan 7 euro per avond.

Drieluik over archeologie in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, op donderdag 21 september, 19 oktober en 9 november, aanvang 19.30 uur, toegang 15 euro voor een Passe Partout, 7 euro per lezing, inclusief koffie/thee. Aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie.