DEN HELDER - Productiehuis Solo Stories organiseert bij de theatervoorstelling Ma een fotowedstrijd die een ode brengt aan mantelzorgers, specifiek mantelzorgers die zich ontfermen over mensen met dementie. De wedstrijd loopt t/m 30 november 2017 en wordt georganiseerd i.s.m. Alzheimer Nederland en Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers.

De voorstelling Ma tourt vanaf januari 2018 langs 100 Nederlandse theaters en is op donderdag 5 april 2018 te zien in Theater de Kampanje.

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Neem de foto’s van Margi Geerlinks. Zij volgt Joke Borst, de moeder van Hugo Borst, al jaren, en maakte o.a. de iconische foto’s die gebruikt werden als coverbeelden voor de boeken Ma en Ach, moedertje. Op prachtige, integere wijze laat Margi met haar foto’s zien wat dementie met iemand kan doen. Niet alleen met degene die aan dementie lijdt, maar ook met zijn of haar naaste(n). En de liefde die er altijd is.

Solo Stories, Alzheimer Nederland en Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers, willen een gezicht geven aan deze mantelzorgers. Niet alleen in de voorstelling Ma, maar ook daarbuiten.

Daarom roepen zij iedereen op om een foto in te sturen van iemand die aan dementie lijdt en zijn of haar mantelzorger(s). Een deskundige jury kiest per provincie de mooiste, meest bijzondere foto. Deze 12 foto’s worden opgenomen in een foto-expositie die met de voorstelling Ma mee op tournee gaat en te zien zal zijn in de foyer van de theaters waar Ma speelt.

Iedereen in Nederland mag meedoen, en het maakt niet uit of je ervaring hebt met fotografie. De personen die gefotografeerd worden hoeven niet herkenbaar in beeld te zijn; men kan er ook voor kiezen iemand van achteren te fotograferen, of juist een detail uit te lichten.

Kijk voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden op www.solostories.nl/fotowedstrijd.

Jury

De vijfkoppige jury van de fotowedstrijd bestaat uit fotografen Margi Geerlinks (fotografie van o.a. Joke Borst, de moeder van Hugo Borst), Annemieke van der Togt (fotografie van o.a. het affichebeeld van de voorstelling Ma), Liesbeth Hoogendijk (directeur Mezzo), Herman Post (manager Dialoog en Landelijke Hulp Alzheimer Nederland) en Benno Hoogveld (artistiek directeur Solo Stories).

Ma | de voorstelling

Ma is, na LEEF! en PAAZ, de derde voorstelling van productiehuis Solo Stories. De solovoorstelling, gespeeld door Eric Corton, is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis.

Kijk voor meer informatie op www.solostories.nl/ma en www.kampanje.nl