DEN HELDER - Ko Minneboo van de Helderse Historische Vereniging gaat aan de hand van oude tekeningen en fotomateriaal op zoek naar de geschiedenis van de Noordkop. Dit verhaal vertelt hij op dinsdagmiddag 9 januari en woensdagavond 10 januari in School 7.

Onze Noordkop, die zo strategisch gelegen is tussen Noordzee en Zuiderzee, heeft een rijke geschiedenis. Van voorpost van de Hollandse Hanzesteden tot poort naar het werelderfgoed de Wadden. Deze geschiedenis is al meer dan een millennium oud. Door het koppelen van data en namen uit de vaderlandse geschiedenis ontstaat een spannend verhaal. Bekende en onbekende namen, zoals Hudson, Alva, de graaf van Egmond, Le Maire, de aartsengel Michael, Michiel de Ruijter, William Lonsdale, Jan Willem de Winter, Henricus Cornelis Willem Moorman, Cornelis Dirkszoon, Laurens Brandligt en stadhouder Willem V, komen voorbij.

Over de spreker

Hoewel Ko Minneboo het grootste deel van zijn leven als waterbouwkundige in de Randstad bij RWS en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft gewerkt, is hij toch teruggekeerd naar deze unieke plek in de Noordkop. Als lid van de HHV verdiept hij zich steeds meer in zijn familiegeschiedenis en de geschiedenis van Den Helder. Iets wat al in zijn jeugd in de Visbuurt is begonnen. Ko is in 1946 in Den Helder geboren en zijn familie woont al vele generaties in Nieuwediep. Zo ontdekte hij dat een verre voorvader van zijn moeder al in de 17e eeuw dijkgraaf van de ‘binnen en buitenkuil’ bij Den Hoorn op Texel was.

Presentatie in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, dinsdag 9 januari aanvang 14.00 uur, woensdag 10 januari aanvang 19.30 uur, toegang € 3,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden via

www.kopgroepbibliotheken.nl

of aan de balie.