DEN HELDER - Dinsdagmorgen 26 september geeft Maaike Ebbing in School 7 praktische tips aan ouders van jonge kinderen. Ebbing is opvoedadviseur bij GGD Hollands Noorden. De bijeenkomst heeft als titel: ‘Met zelfvertrouwen naar peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en school’.

Het ouderschap kan enorm plezierig zijn, maar is niet altijd even makkelijk. De opvoeding van kinderen kan ook veeleisend of frustrerend zijn. Driftbuien, niet luisteren, ruziemaken en liegen zijn voorbeelden van ongewenst gedrag dat geregeld voorkomt. Juist bij het ingaan van een nieuwe leeftijdsfase kan het gedrag van een kind stressvolle situaties opleveren.

Bij de GGD staat men voor een effectieve manier van opvoeden waarbij de positieve benadering van kinderen voorop staat. Naast informatie over opvoeden geeft de GGD ook praktische tips die de stress van het opvoeden kunnen verminderen en ervoor zorgen dat ouders meer plezier beleven aan de dagelijkse omgang met hun kinderen.

Opvoedadviseur op dinsdag 26 september in School 7, Keizersgracht 94, aanvang 9.30 uur, toegang € 2,50 inclusief koffie/thee. Aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.