DEN HELDER - Op zondag 19 februari aanstaande is het weer zover: het allerleukste festival voor de jongste theaterbezoekers vindt plaats in Theater de Kampanje: het Peuterfestival.

De Port of Den Helder Stadshal wordt veranderd in een creatieve Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is. Stap letterlijk de verhalen binnen, bezoek o.a. de school van Aadje Piraatje, het kasteel van Ridder Florian en het huis van Floddertje.

Natuurlijk zijn er tijdens het festival ook een paar mooie en spannende voorstellingen te zien. Het wordt weer een onvergetelijke belevenis voor iedereen, ook voor de papa's en mama's, opa's en oma's of de oppas! Je kunt een voorstelling bezoeken bijvoorbeeld 'Dikkie Dik en de taart', een sfeervolle muziekvoorstelling (10.00 & 11.30 uur), ‘Gonnie & vriendjes (10.15 & 11.45 uur) over het kleine gele gansje op zijn rode lievelingslaarsjes op zoek naar vriendjes. Of kies je voor het komische ‘Ik zou wel een kindje lusten’ (10.30 & 12.00 uur) met in de hoofdrol een krokodil dit zin heeft in een kindje!

Ook kun je heerlijk tekenen tijdens ‘Het Kleurfeest’ (10.00 & 11.00 & 12.30 uur). We gaan met zijn allen een groot kleurrijk tapijt tekenen! Tijdens het tekenen begeleidt Maarten Teekens de kinderen met gitaar en liedjes.

Een voorstelling kost € 10,50 per kind én per volwassene. Een kaartje voor één van de voorstellingen geeft gratis toegang tot alle Peuterfestival activiteiten. Vóór en na de voorstellingen is er alle gelegenheid om heerlijk te spelen én te genieten van het Prentenboekjesbuffet (alleen voor kinderen!). Het festival duurt van 10 tot 14.00 uur. Reserveren via www.kampanje.nl of telefonisch 0223-674664.