DEN HELDER - Woensdagavond 29 november komt kunsthistorica Karin Braamhorst naar School 7 voor een lezing rond de tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage’. In Amsterdam zijn momenteel 63 Hollandse meesterwerken te zien. Bijzonder is dat uit de beroemde verzameling van de Hermitage in Sint-Petersburg ook zes schilderijen van Rembrandt uitgeleend zijn.

Veel Russen hebben door de eeuwen heen Hollandse schilders verzameld. Tsaar Peter de Grote was gehecht aan zeegezichten. Tsarina Catherina de Grote kocht bijvoorbeeld Rembrandts ‘De veroordeling van Haman’. De tentoonstelling in de Hermitage is te zien tot eind mei 2018. De lezing van Braamhorst is een goede voorbereiding op een bezoek aan deze tentoonstelling, maar is ook bedoeld voor mensen die meer willen weten over de achtergrond van de beroemde schilderijen zonder de reis naar Amsterdam te maken.

Karin Braamhorst is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Ze heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel.

Kunstlezing op woensdag 29 november in School 7, Keizersgracht 94, aanvang 19.30 uur, toegang € 8,50 / een passe partout voor het tweeluik kost € 15. De tweede lezing wordt gehouden op woensdag 7 februari en gaat over het kleurgebruik uit vroeger tijden. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.