DEN HELDER - Restaurant Stoom op Willemsoord in Den Helder is een hip en trendy a-la-carte restaurant.

Dat bewijzen zij in ‘De vegetarische restaurantweek’, waarmee zij het initiatief van ‘De week zonder vlees’ steunen. Slechts een selectie restaurants door heel Nederland nemen deel aan deze week. Met de deelname aan deze grote nationale campagne, wil Restaurant Stoom zich van een andere kant laten zien en een nieuwe doelgroep ‘flexitariërs’ aanspreken.

Flexitarier is een term die je tegenwoordig steeds vaker voorbij ziet komen, het is een modewoord voor mensen die flexibel vlees-vis-vegetarisch eten.

Chef-kok Marcel van Boshoven heeft zijn creativiteit losgelaten en bedacht een speciaal vegetarisch hoofdgerecht passend bij deze week. Van 7 tot en met 11 maart wordt dit naast een à-la-carte menu (ook met diverse vegetarische gerechten) geserveerd in Restaurant Stoom.

Dit initiatief heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet.