DEN HELDER - Ruim veertig bedrijven en een tiental behoudsverenigingen hebben zich bij de organisatie van de eerste EOC-Traditionele Schepen Beurs als standhouder aangemeld. De maritieme vak- en vakantiebeurs wordt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november op het monumentale, voormalige werfcomplex Willemsoord in het stadshart van Den Helder gehouden. 


De EOC-Traditionele Schepen Beurs wordt ter afsluiting van het vaarseizoen gehouden en staat in het teken van zowel de traditionele zeilende chartervaart als het behoud van traditionele schepen. "Nu er voldoende belangstelling is voor deelname, gaan we er een spetterend evenement van maken", zegt beursmanager Jet Sluik. "En natuurlijk zijn we heel blij met onze hoofdsponsor, EOC Scheepsverzekeringen. Daarnaast heeft de Stichting Ondernemen aan Zee, het ondernemersfonds in de gemeente Den Helder, zich als co-sponsor aangemeld."
Naast voldoende standhouders hebben de schippers van ruim dertig schepen aangegeven het evenement te komen bezoeken. Zij zullen in of bij Museumhaven Willemsoord afmeren. Bijzondere attracties zijn een vakantieplein voor mensen die een mooie zeilreis willen gaan maken, een mobiele brugsimulator en demonstraties van diverse oude ambachten. "De EOC-Traditionele Schepen Beurs moet een jaarlijkse ontmoetingsplek worden voor een ieder die iets met traditionele schepen heeft of hierin is geïnteresseerd."
Bezoekers die een polsbandje kopen, kunnen drie dagen lang de beurs bezoeken. Tevens geeft dit bandje vrij toegang tot het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, die zich ook beide op het Willemsoordcomplex bevinden. Het polsbandje kan online worden besteld op www.traditioneleschepenbeurs.nl of worden gekocht bij de ingang van Gebouw 66 (voormalige mastenmakersloods) waarin de beurs wordt gehouden.
Meer informatie: traditioneleschepenbeurs.nl