DEN HELDER - Een 38-jarige man uit Den Helder werd vannacht aangehouden vanwege het vermoeden dat hij onder invloed van drugs reed. Uit de speekseltest kwam naar voren dat er sporen van cocaïne in zijn lichaam zat. Van hem is bloed afgenomen en afhankelijk van de uitslag van dit onderzoek wordt bepaald of hij proces-verbaal krijgt en hoe hoog dit zal zijn.


Anderhalf uur later zag men hetzelfde voertuig weer rijden. Dit keer reed zijn 37-jarige vrouw. Uit de speekseltest kwam naar voren dat ook zij sporen van cocaïne in het lichaam had zitten. Ook zij werd aangehouden en er werd bloed afgenomen.

Verder blies een 44-jarige vrouw uit Den Helder 430 ug/l (220 toegestaan) terwijl zij een auto bestuurde en een 21-jarige man uit Den Helder blies 265 ug/l (88 toegestaan) terwijl hij in een auto reed. Deze man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en ook hiervoor kreeg hij proces-verbaal.

Een 19-jarige man uit Alkmaar werd een dag eerder aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Ook bij hem waren sporen van cocaïne in zijn lichaam aangetroffen. De man ontkende overigens drugs te hebben gebruikt en had geen verklaring hoe dit in zijn lichaam kwam. Bij hem werden tevens een handelaarshoeveelheid drugs, een grote hoeveelheid geld in kleine biljetten en pepperspray aangetroffen. Hiervoor is hij eveneens aangehouden en ingesloten en de goederen zijn in beslag genomen.