DEN HELDER - De bewoner van een pand aan de Steengracht in Den Helder zal niet terugkeren in zijn woning. Nadat het pand dit jaar al werd beschoten en er een brand woedde heeft burgemeester Jan de Boer omwonenden laten weten dat de desbetrefende bewoner zal vertrekken.


Het pand werd in april beschoten waarna de burgemeester het pand voor drie maanden sloot. Op 25 novembe brak er bij hetzelfde pand brand uit, mogelijk veroorzaakt door brandstichting waarna het pand opnieuw dicht ging. De bewoner kreeg in beide gevallen ook een gebiedsverbod voor die periode.

Volgens omwonenden werd het beschoten pand al langer gebruikt voor drugsverkoop. De eigenaar van het pand heeft inmiddels de huurovereenkomst via een gerechtelijk bevel laten ontbinden. De oude huurder krijgt nog een dag om zijn spullen op te halen uit het pand wat zal gaan gebeuren in overleg met politie en gemeente.

De eigenaar wil het pand vervolgens opknappen en in de loop van het nieuwe jaar in de verkoop zetten. Tot die tijd zal het pand leeg blijven.