DEN HELDER - Politie en brandweer kwamen afgelopen nacht rond 03.00 uur in actie bij vermoedelijke brandstichtingen aan een schuur achter een woning van de Wagenstraat, alsmede een auto in de Nieuwstraat. Politie is op zoek naar getuigen en beelden uit de omgeving.

Donderdagmorgen om 03.00 uur werd de melding gedaan dat een bestelbus in lichterlaaie stond op de Nieuwstraat in Den Helder. De brandweer heeft het vuur geblust. Bij het blussen van de brand van de auto werd in de directe omgeving nog een brand ontdekt. Aan de achterzijde van een woning in de Wagenstraat stonden een schuur en een achtertuinpoort in brand. De brandweer heeft de bewoner gewekt en ook dat vuur geblust.

Beide benadeelden hebben aangifte gedaan. Hen is slachtofferhulp aangeboden. De politie stelt een buurtonderzoek in. Ook zal een technisch sporenonderzoek worden verricht. In het onderzoek wordt ook meegenomen dat de nacht ervoor in de Nieuwstraat/Hartenstraat ook een auto in brand is geraakt. Hiervan is inmiddels vastgesteld dat het om brandstichting gaat.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de (mogelijke) brandstichting(en) betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op die tijdstippen. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2023149349.