Den Helder - De gemeente Den Helder en de politie zijn vrijdagmiddag en – avond in gesprek geweest met KOZP over hun aangekondigde demonstratie bij de Sinterklaasintocht in Den Helder. Er is de gemeente en politie veel aan gelegen om demonstraties te faciliteren. Vanwege serieuze oproepen vanuit tegengroeperingen om deze demonstratie te verhinderen en blokkades op te werpen zodat zij Den Helder niet kunnen bereiken, is er in gezamenlijkheid gezocht naar oplossingen. Het recht op demonsteren is een groot goed, evenals de veiligheid van de bezoekers van de intocht.

De groep die vanuit Amsterdam naar Den helder zou komen is aangeboden om op een nog nader te bepalen locatie te verzamelen, vanwaar de politie hen zou faciliteren op de route naar hun demonstratielocatie in Den helder. Gisteravond heeft deze groep aangegeven dat dit voor hen niet haalbaar was en dat zij daarom af zouden zien van hun plannen.

Zaterdagochtend even na 10.00 uur is er door de politie een bus met demonstranten aan de kant gezet op de A9 die onderweg was naar Den Helder. Het doel hiervan was om met hen afspraken te maken om deze demonstranten op een veilige manier te begeleiden naar een demonstratieplek en ook daar de veiligheid van bezoekers en demonstranten te kunnen waarborgen. De vertegenwoordiger van de demonstranten ging niet akkoord met de hen aangeboden demonstratieplek.