JULIANADORP - Omstreeks 11.45 uur kreeg de politie een melding dat op de Drooghe Bol te Julianadorp een aanrijding had plaats gevonden waarbij de veroorzaker was weggereden.


Gelukkig hadden meerdere getuigen gezien dat de bestuurder eerst tegen een paal, vervolgens tegen een muur en hierna tegen een geparkeerde auto reed. Hierna stapte de bestuurder uit, liep naar een winkel, kwam weer terug en reed weg. Hierbij sneed hij een ander voertuig af.

Het kenteken van de veroorzaker was bekend en zodoende reed de politie naar zijn woning. Hier trof men het beschadigde voertuig aan. De bestuurder – een 43-jarige man uit Julianadorp – werd aangehouden. Hoewel hij eerst nog ontkende te hebben gereden bekende hij later toch schuld, hij dacht zelf dat alles mee viel.

De man werd aan een ademtest onderworpen. Op het bureau blies hij 820 ug/l. Dit is veel meer dan de toegestane 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij krijgt proces-verbaal voor het rijden onder invloed alsmede het verlaten van een plaats van een aanrijding.