DEN HELDER - De politie heeft donderdag 2 maart drie aanhoudingen verricht na een steekincident in het asielzoekerscentrum aan de Burgemeester Ritmeesterweg. Hierbij heeft een 35-jarige bewoner verwondingen opgelopen. De aangehouden verdachten betreffen een 22-jarige man uit Den Helder, een 30-jarige man uit Almere en een 31-jarige man uit Leiden. Hun rol bij het steekincident wordt onderzocht.

Toen het slachtoffer rond 17.40 uur in zijn kamer lag te slapen, kwamen drie mannen de kamer binnenlopen. Vrijwel direct werd het slachtoffer door één van de verdachten gestoken. Daarnaast werd de man meerdere keren geslagen. Het slachtoffer moest worden behandeld in het ziekenhuis.

Na het incident zijn de drie verdachten gevlucht en werden zij na een zoekslag rond 18.15 uur aangehouden in de omgeving van het station Den Helder-Zuid. De verdachten zijn ingesloten en hun rol bij het incident wordt onderzocht.

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek naar dit steekincident en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000.

2023044080