TEXEL - Donderdag was een extreem drukke dag voor de TESO boten. Ondanks dat de tweede boot er volgens de dienstregeling om vier uur 's middags uit zou gaan vaarde deze tot zes uur 's avonds door vanaf Texel.


Voor de laatste boot vanaf Texel naar Den Helder stond het TESO-terrein helemaal vol en hierdoor ontstond vervolgens een lange file op de Pontweg waar door het verkeer op de Pontweg helemaal vast liep tot ver voorbij de Sterreweg.

Veel mensen wilden nog de laatste boot halen waar op automobilisten massaal en continu over de verkeerde weghelft reden richting de boot en daarnaast ook massaal over de fietspaden reden om nog mee te kunnen. Dit zorgde voor boos getoeter van mensen die wel geduldig in de file bleven wachten met hun auto.

Over dit asociale gedrag werd door mensen geklaagd bij de politie onder andere via Twitter. De politie is vervolgens ter plaatse gekomen om alles in goede banen te lijden. De bestuurders die de file over het fietspad en de verkeerde weghelft omzeilden werden bij de stoplichten door de politie opgewacht.

De TESO heeft uiteindelijk nog een extra vaart maken om de laatste rijen met auto's over te zetten naar het vaste land.