DEN HELDER - Hoe kunt u fietsdiefstal helpen voorkomen? En wat kunt u doen bij brand in de wasdroger? De gemeente, politie en brandweer staan op dinsdag 20 juni op de Juttersmarkt om dit soort vragen te beantwoorden. Bezoekers vinden het preventieteam tussen 10 uur en 14 uur aan het Julianaplein, ter hoogte van de Citymarketingwinkel en McDonald’s.


Fietsendiefstal
Helaas is fietsendiefstal een probleem van alle tijden. Wél komen dure elektrische fietsen steeds vaker in het straatbeeld voor. Daarmee is ook de aandacht van dieven toegenomen. Handhavers van de gemeente, politieagenten en medewerkers van het landelijke Centrum Fietsdiefstal geven daarom tips. Bezoekers krijgen uitleg over de nieuwste anti-diefstalproducten, geschikte sloten en track-and-trace-oplossingen. Ook kan in het fietsdiefstalregister een fiets worden nagetrokken.

Van binnenbrand tot en met veilig barbecueën
Een ongeluk zit soms letterlijk in een klein hoekje. Daarom geeft de brandweer tips over wat te doen bij brand en hoe wonden te voorkomen zijn. Er zijn verschillende demonstraties, zoals een brand in een wasdroger. Toch is voorkomen beter dan genezen. De brandweer geeft daarom ook informatie over het veilig gebruik van onder andere opladers, elektrische auto’s, scootmobielen en barbecues. En tot slot: hoe plaatst u het best (verplichte) rookmelders in uw woning?