DEN HELDER - In een woning aan de Dirk Cornelis Vroulandtstraat heeft in de nacht van zondag 2 januari op maandag 3 januari een explosie plaatsgevonden. Na de explosie ontstond er brand in de woonkamer. De 29-jarige bewoonster kon de brand zelf blussen en raakte niet gewond. Vermoedelijk is er zwaar vuurwerk naar binnen gegooid.

Rond 00.40 uur kreeg de politie een melding binnen van een woningbrand. Toen agenten arriveerden zagen zij dat de voorruit van de woning eruit lag en dat er rook uit het raam kwam. De bewoonster raakte bij het incident niet gewond. Vlak na de explosie zijn vermoedelijk drie mannen weggerend, in een auto gestapt en weggereden.

Medewerkers van onder andere de brandweer, Forensische Opsporing (FO) zijn ter plaatse gegaan en hebben onderzoek verricht. Vermoedelijk gaat het om zwaar vuurwerk.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben rond 00.40 uur in de omgeving van Dirk Cornelis Vroulandtstraat. Weet u wie hier bij betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze overval? Neem dan contact op de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer: 2022001424.

2022001424