DEN HELDER - Een 15-jarige jongen uit Den Helder is maandagavond beroofd aan de Diaconiestraat. Het slachtoffer gaf onder dreiging van een mes eigendommen af. De politie zoekt getuigen.

Rond 20.05 uur stond de 15-jarige jongen met zijn fiets aan de Diaconiestraat. Hij werd aangesproken door drie jongens. De jongens eisten dat het 15-jarige slachtoffer zijn eigendommen afgaf. Toen het slachtoffer weigerde, trok één van de verdachten een mes en bedreigde de jongen. De eigendommen werden alsnog overhandigd. De verdachten renden vervolgens weg in de richting van de Molenstraat en in de richting van de Californiëstraat.

Signalement
Het volgende signalement van de verdachten is bekend:


Verdachte 1:
Donker getinte jongen,
ongeveer 16 jaar oud,
1,75 meter lang,
smal postuur,
zwarte bivakmuts,
lichtblauwe kleding,
zwarte schoenen.

Verdachte 2:
Donker getinte jongen,
ongeveer 16 jaar,
1,75 meter lang,
smal postuur,
zwarte jas,
zwarte bivakmuts.

Verdachte 3:
Donker getinte jongen,
ongeveer 16 jaar,
1,75 meter lang.

Heeft u iets gezien?
De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. Er zijn tijdens de straatroof mogelijk omstanders getuige geweest van de straatroof. Was u maandagavond tussen 19.30 uur en 20.30 uur in de buurt van de Diaconiestraat in Den Helder en heeft u iets gezien of gehoord dat met de straatroof te maken heeft? Weet u meer over de straatroof of heeft u beelden van het incident? Neem dan contact op via 0900-8844 of deel beelden via het tipformulier.