DEN HELDER - Een handbiker heeft vanmiddag in Den Helder een weginspecteur van de provincie uitgescholden. Dat gebeurde kort nadat de weginspecteur een ongeluk op de N250 had afgehandeld.

Weginspecteur Albert liet het er niet bij zitten en vroeg de man naar het motief voor zijn scheldkannonade. De handbiker weigerde die vraag te beantwoorden, zo blijkt uit zijn tweet. "Afijn, wij zijn dus allemaal klootzakken die moeten oprotten, maar hij stopt ook niet om te praten. Waarom nou zo, gast? #doeslief"

De weginspecteur is niet de eerste die dit overkomt, zo blijkt uit een reactie op zijn tweet. "Die droeftoeter heeft mij ook al tweemaal mijn huid volgescholden", reageert een brandweerman. "De eerst volgende keer is 'ie aan de beurt."

Agressie tegen weginspecteurs
Er is sinds gisteren veel te doen om agressie tegen weginspecteurs nadat Michèle Blom, directeur-generaal van Rijkswaterstaat, aandacht vroeg voor de omgang van weggebruikers met haar personeel. Ze maakt zich grote zorgen. Driekwart van de medewerkers krijgt bijna dagelijks te maken met scheldpartijen of opgestoken middelvingers.

Vrouw gewond
Bij het ongeluk vanmiddag raakte overigens een vrouw gewond. Zij botste ter hoogte van vliegveld De Kooy door onbekende oorzaak achterop een vrachtauto. De automobiliste is met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.