DEN HELDER - Honderden mensen zijn zondagavond afgekomen op de stille tocht voor de 25-jarige Lavernie Martis, die vorig weekend om het leven kwam na een schietincident. De betrokkenen en belangstellenden liepen, veelal in het wit gekleed, een route langs het centrum van de stad.


De stille tocht begon op de plek waar de 25-jarige Lavernie dodelijk gewond raakte. Hij bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De stoet liep naar uitvaartverzorging Pieter Dekker aan de Spoorgracht, warana het gezelschap weer terug ging naar de Bassingracht. Daar werd een minuut stilte gehouden voor de Alkmaarder. Op de plek van de schietpartij zijn talloze bloemen, kaarsen en knuffels neergelegd.

De 25-jarige Lavernie Martis uit Alkmaar werd op 5 augustus doodgeschoten bij café De Bierbron aan de Bassingracht. Bij het schietincident raakte ook een man zwaargewond, die inmiddels buiten levensgevaar nog steeds in het ziekenhuis verblijft.

De politie had a snel een verdachte in beeld die zich een paar dagen later meldde bij de politie. De 26-jarige man zit nog steeds vast in beperkingen, hetgeen betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De gemeente Den Helder heeft daags na de schietpartij de vergunningen van De Bierbron definitief ingetrokken. Dat was, los van de schietpartij, al voorbereid en het café zou hoe dan ook sluiten.