DEN HELDER - De politie in Den Helder heeft vanochtend een wel heel brutale 'dief' aangehouden. De man (40) uit Den Helder kon het niet verkroppen dat zijn spullen in beslag waren genomen en besloot daarom in te breken bij het politiekantoor om alles weer terug te krijgen.

Een oplettende getuige zag de man om 5.00 uur in het bureau aan de Bastiondreef waar hij de boel volgens de politie kort en klein sloeg.

Ravage
Toen agenten bij het bureau aankwamen, bleek de vandaal al te zijn verdwenen en zagen ze dat hij inderdaad een ravage had aangericht. Zo lag de deur van de toegangshal uit de sponning, waren er computerschermen omgegooid en bleken meerdere stellages te zijn vernield.

Toen de politie van de toevallige passant begreep dat de vandaal opvallende kleding droeg, wisten agenten genoeg. Het was meteen duidelijk dat het ging om een bekende van de politie. Vervolgens gingen agenten naar zijn woning, waar duidelijk werd dat zij de juiste persoon voor zich hadden.

Bebloede knokkels
De man had bebloede knokkels en verzette zich toen hij begreep dat hij mee naar het bureau moest. Met behulp van de hondengeleider kon de man in de boeien worden geslagen en werd hij meegenomen