JULIANADORP - De politie heeft maandag een 36-jarige automobilist aangehouden die niet alleen veel te hard reed, 127 km per uur waar 60 is toegestaan, maar tevens onder invloed van alcohol bleek te verkeren.


De politie kwam de man met hoge snelheid tegen op de Callantsogervaart waarna de achtervolging werd ingezet. Behalve de snelheid vertoonde de man ook een slingerend rijgedrag. De man reed zich uiteindelijk klem bij een bungalowpark waarna hij ter voet probeerde te vluchten. Hij kon echter snel worden aangehouden toen de politie dreigde de politiehond in te zetten.

Naast de snelheidsovertreding was de man ook nog onder invloed van alcohol, op het bureau blies hij 500 ug/l. Tevens bleek hij hiervoor een recidivist te zijn.

De man kreeg proces-verbaal voor de snelheid, het alcoholgebruik, het niet opvolgen van het stopteken, geen richting aangeven en voor het niet rechts rijden op de weg. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast is de man aangemeld voor twee cursussen welke hij op eigen kosten (ongeveer €1200,- en €1000,- ) moet volgen: de educatieve cursus gedrag en de educatieve cursus alcohol.