DEN HELDER - Op vrijdagavond 9 september jl. is een woning aan de Cronjéstraat in Den Helder beschadigd geraakt na een ontploffing. Vermoedelijk door zwaar vuurwerk. De politie zoekt getuigen.

Rond 23.15 uur die avond werd de 87-jarige bewoner opgeschrikt door een harde knal. Hij alarmeerde direct de politie. Toen agenten arriveerden bleek de voordeur en de brievenbus vernield. De bewoner raakte bij het incident lichtgewond. De man werd door ambulancepersoneel gecontroleerd en hoefde niet naar het ziekenhuis. Uit (forensisch) onderzoek blijkt de vernieling te zijn aangericht door zwaar vuurwerk.

Getuigenoproep
De recherche in Alkmaar onderzoekt het incident en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u rond 23.15 uur, vóór, tijdens of ná de ontploffing, de mogelijke verdacht(en) gezien in de omgeving van de Cronjéstraat? Heeft u een camerabeelden waar de mogelijke verdacht(en) op te zien zijn en nog niet gedeeld met de politie? Of heeft u andere informatie over dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt camerabeelden uploaden via onderstaand tipformulier onder vermelding van zaaknummer: 2022188054