DEN HELDER - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die zaterdagavond plaatsvond aan de Burgemeester Ritmeesterweg. Een 23-jarige man uit Den Helder werd beroofd van zijn persoonlijke bezittingen.


Rond 19.20 uur liep het slachtoffer over de Burgermeester Ritmeesterweg in de richting van station Den Helder Zuid toen twee mannen op een scooter hem benaderden. Na een afleidingsmanoeuvre waarbij de twee mannen op de scooter het slachtoffer wisten af te leiden, beroofde een van hen het slachtoffer van zijn persoonlijke bezittingen. Vervolgens gingen ze er vandoor in de richting van station Den Helder Zuid. Het slachtoffer kon de politie het volgende signalement van de verdachten geven:

Signalement

Verdachte 1

-man
-blanke huidskleur
-ongeveer 18 á 19 jaar
- zwarte jas en zwarte muts

Verdachte 2:

-man
- licht getinte huidskleur
-ongeveer 25 jaar
-ongeveer 1.85 meter

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze straatroof. Heeft u rond dit tijdstip iets gezien of gehoord in de omgeving van de Burgemeester Ritmeesterweg? Mocht u op een andere manier weten wie bij dit incident betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.