DEN HELDER - De politie in Den Helder heeft gistermiddag een scooter klemgereden waarvan de bestuurder kort daarvoor een stopteken had genegeerd.

Surveillerende agenten zagen rond 15.15 uur twee scooters rijden. Omdat de bijrijder van een van de scooters geen helm droeg, gaf de politie de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen, sloegen ze op de vlucht, waarbij ze via diverse voet- en fietspaden door Nieuw Den Helder scheurden.

Na een korte achtervolging reed de politie de scooter in de Keteldiepstraat klem, waarbij de scooter de politieauto raakte. Opnieuw maakten ze zich uit de voeten, maar via het kenteken van de scooter kon de politie de eigenaar en de bestuurder eenvoudig traceren.

Boetes
De 17-jarige bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Behalve voor dat feit kan hij ook boetes tegemoet zien voor het verlaten van de plaats van een ongeval (vanwege de botsing met de politieauto) en het negeren van een stopteken. Zijn bijrijder krijgt een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

De politie schrijft dat de schade aan de politieauto en de scooter meeviel, en op de gebruikelijke wijze via de verzekering zal worden afgehandeld. Wel zal de verzekeraar van de scooterrijder de schade aan de politieauto op de scooterrijder verhalen, benadrukt de politie.