DEN HELDER - De 28-jarige inwoner van Julianadorp die kort voor de jaarwisseling voor de zoveelste keer werd aangehouden nadat hij zonder geldig rijbewijs een auto bestuurde is vanavond opnieuw, onder invloed, tegen de lamp gelopen. De man is zijn rijbewijs tot 2024 kwijt aangezien hij vorig jaar een dodelijke aanrijding heeft veroorzaakt.


De politie van Den Helder liet vanavond via Facebook weten dat de "verkeershufter" opnieuw is aangehouden:

"Op 28 december hebben wij een bericht geplaatst over een 28-jarige inwoner van Julianadorp welke rondreed terwijl zijn rijbewijs tot medio 2024 is ingevorderd wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Op 28 december werd hij voor de vierde keer(!) aangehouden voor dat feit en kreeg wederom een proces-verbaal voor het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en voor het rijden onder invloed van drugs. De auto, van een verhuurbedrijf, werd in beslaggenomen .

HARDLEERS
Vanavond, rond 19.30 uur, zagen collega's de man wederom rijden door Julianadorp. Er ontstond een korte achtervolging door het dorp. De auto werd onbeheerd aangetroffen in Boterzwin. Na een korte zoekactie werd de verdachte in de nabije omgeving aangetroffen en aangehouden. Ook nu testte hij na een speekseltest wederom positief op het gebruik van drugs, namelijk thc en amfetamine.

De man is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij voor onderzoek is ingesloten. De (huur)auto, die door een andere persoon is gehuurd, is in beslaggenomen. De verdachte zal zich moeten verantwoorden voor de rechter en kan een langere gevangenisstraf tegemoetzien. Helaas is het niet mogelijk voor dergelijke feiten de verdachte tot de rechtszaak in hechtenis te houden. Tot die tijd zal politie extra alert zijn op deze verdachte!"