DEN HELDER - Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie een melding dat een man een auto had gestolen op het erf van een woning aan de Middenvliet en hiermee tegen een boom op het terrein was gereden.


Ter plaatse hadden omstanders de 44-jarige man uit Den Helder onder controle. De man was doorweekt en er was geen contact met hem te krijgen waarbij hij 'in zijn eigen wereld verkeerde'.

De man bleek door de weilanden tussen Den Helder en de Middenvliet te zijn gelopen en door de sloten te zijn gegaan. Bij het erf is hij de woning ingegaan, heeft daar sleutels van de auto ontvreemd en wilde wegrijden. Hij kwam niet ver en kwam in aanraking met een boom.

De man is aangehouden en de politie doet onderzoek. De kans is aanwezig dat ook medewerkers van de psychische zorg zich over hem ontfermen. De eigenaar van de auto zal de kosten van de schade op hem gaan verhalen.

Saillant detail was dat men op het zelfde moment een melding kreeg van een door een bewoner aangetroffen tas in een achtertuin van een woning aan de Jolstraat. Hier was geen sprake van inbraak of iets dergelijke, echter bleek deze tas eigendom te zijn van de 44-jarige man die zojuist was aangehouden.