DEN HELDER/JULIANADORP - Vanmorgen hield de politie op verschillende locaties in Den Helder en Julianadorp drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 18 tot 32 jaar aan in verband met een onderzoek naar de handel in drugs.

Eerder dit jaar kwam bij de recherche informatie binnen dat men zich bezig zou houden met de handel in drugs. Daarop startte een onderzoek en dat leidde vandaag tot de arrestatie van deze personen.Na de aanhoudingen vonden er op diverse locaties huiszoekingen plaats. Daar bij zijn geld, drugs, (imitatie)vuurwapens en waardevolle goederen in beslag genomen.

In het kader van ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel zijn tevens drie voertuigen inbeslag genomen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden verhoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Verkoop drugs aan jongeren
Uit onderzoek is gebleken dat er vooral aan jongeren drugs werd verkocht. Door aan minderjarige drugs te verkopen, geeft men hen de mogelijkheid om af te glijden en in het criminele circuit terecht te komen. Alleen om er zelf beter van te worden.‘’Veel jongeren denken snel rijk te worden met deze handel, maar realiseren zich niet dat op dealen een forse straf staat. Veroordeelt de rechter ze, dan hebben ze een strafblad dat ze jarenlang achtervolgt als ze bijvoorbeeld een baan of een stageplek zoeken.

Auto's en geld afgepakt
Misdaad mag niet lonen! In de aanpak van dit soort criminaliteit wil de overheid verdachten raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.