DEN HELDER - Frans H. (57) die afgelopen dinsdag werd veroordeeld wegens jarenlang misbruik van een minderjarig meisje gaat in hoger beroep tegen zijn straf. H. kreeg dinsdag voor de Alkmaarse rechtbank een gevangenisstraf van 30 maanden te horen en een betaling van 20.000 euro aan smartengeld.

De seksuele handelingen hadden plaatsgevonden vanaf 2001 toen het slachtoffer nog maar 12 jaar oud was. De toen 39-jarige H. was een collega van haar vader en deed zich via MSN voor als een jonger persoon. De man maakte zich jarenlang (tot aan haar eenentwintigste) vrijwel wekelijks schuldig aan het misbruik. H. bedreigde het slachtoffer door te vertellen naaktfoto's van haar naar de ouders te sturen als zij niet deed wat hij verlangde.

Tijdens de zitting vertelde het inmiddels 30-jarige slachtoffer in een emotioneel betoog hoe H. haar leven vernietigd heeft.
Hoewel H. meerdere malen de beschuldigingen heeft ontkend zei hij tijdens de laatste rechtszaak verantwoording te willen nemen voor zijn daden. Desondanks tekende hij vrijdag hoger beroep aan tegen de uitgesproken strafeis.