DEN HELDER - Een 17-jarig meisje werd dinsdag rond 13.15 uur in een kledingwinkel betrapt op winkeldiefstal: bij het verlaten van de winkel gingen de poortjes af en toen de medewerkers bij haar kwamen zagen zij dat zij onder haar broek nog een broek van de winkel droeg.

Zij had hiervan al de prijskaartjes af gehaald echter functioneerde het alarm nog prima. Toen zij werd aangesproken en werd meegenomen naar een aparte ruimte werd zij opstandig. Hierbij sloeg, kneep en krabde zij en probeerde een medewerker van de winkel te bijten.

Agenten hebben haar meegenomen naar het politiebureau. Toen men met haar de winkel verliet gingen wederom de alarmpoortjes af. Op het bureau bleek zij onder haar kleding ook nog andere kleding uit de winkel te dragen. Zij is ingesloten en zal in de loop van de avond worden gehoord over de winkeldiefstal en de mishandeling van het personeel.

Even daarvoor werd een 44-jarige vrouw aangehouden ter zake winkeldiefstal. Zij had meerdere goederen in haar tas gestopt en deze niet afgerekend. Zij werd aangehouden en gehoord. Zij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.