DEN HELDER - In de nacht van zaterdag op zondag zag de politie omstreeks 04.15 uur een jongen op een scooter rijden over de Marsdiepstraat. Ten einde hem staande te houden gaf men hem een stopteken, echter ging de bestuurder er vandoor. Hierbij werden diverse verkeersovertredingen begaan.

Op de Jan Verfailleweg lukte het om het voertuig te doen laten stoppen. De 17-jarige bestuurder bleek niet alleen diverse verkeersovertredingen te hebben begaan maar uit de speekseltest kwam naar voren dat er ook sporen van drugs in zijn lichaam zaten. Hier werd hij voor aangehouden en zal in de loop van de ochtend worden gehoord. Hij kreeg voor de verkeersovertredingen in totaal 5 bekeuringen, het negeren van de avondklok was de 6e. De scooter was in een dusdanige slechte staat dat er een WOK-melding op gezet is.

De passagier was het met de aanhouding kennelijk niet eens en besloot de agenten te beledigen waarbij een bepaalde ziekte als bijvoeglijk naamwoord erg vaak werd gebruikt. Deze 18-jarige man werd aangehouden ter zake belediging. Tijdens het vervoer dreigde hij seks te hebben met de moeder van een agent, en zou hij de agent zelf gaan doodmaken. Op het bureau vernielde hij tevens zijn cel door deze onbruikbaar te maken. Hem wordt belediging, bedreiging en vernieling ten laste gelegd