Het klinkt veel mensen misschien wat bizar in de oren: Wanneer de meerderheid nog in de zon geniet van een heerlijke zomer, wordt er bij veel bedrijven al nagedacht over het kerstpakket. Wat moet het dit jaar gaan worden? Wat is het budget en wat wordt het thema? Bedrijven die deze pakketten leveren zijn in de zomer of soms al eerder ook al volop aan de slag. Wat worden de trends en waar moeten we rekening mee houden? Alleen op deze manier kunnen half december alle kerstpakketten tijdig worden uitgeleverd aan de bedrijven.


Een artikel met het bedrijfslogo in het pakket

Veel mensen vinden het best leuk om een relatiegeschenk in het kerstpakket te krijgen met het logo van het bedrijf. Het is dan zaak om het logo een beetje subtiel aan te brengen. Zodoende is de kans het grootst dat die messenset of die mok daadwerkelijk gebruikt zullen worden. Daarnaast kun je dit soort items natuurlijk ook ter promotie gebruiken. Niet in het kerstpakket maar als giveaway aan gewaardeerde klanten of goede relaties. Er is keuze genoeg, de meeste online shops voor relatiegeschenken beschikken over een assortiment van vele duizenden stuks.

Een cadeautje ter promotie

In de periode dat de medewerkers en relaties hun kerstpakket krijgen kun je ook iets extra’s doen voor je klanten. Je kunt een paraplu met logo of een leuke tas met logo laten maken. Zeker in de dure decembermaand vinden mensen het heel leuk om iets extra’s te krijgen. Hiermee kun je klanten belonen of mensen die je zaak bezoeken en een offerte voor bepaalde diensten aanvragen.

Hoeveel kerstpakketten ga je bestellen?

Bereken het aantal kerstpakketten zorgvuldig. Houd rekening met mogelijke fluctuatie in het aantal personeelsleden of mogelijk toch nog een paar externe relaties die je met een pakket wilt verrassen. Later bijbestellen is vaak niet mogelijk. De bedrijven die de pakketten leveren kopen doorgaans heel zorgvuldig in om niet met veel overschot te blijven zitten. Je kunt het pakket voor externe relaties laten bezorgen op hun werk of op het privé adres. Bedenk dat het in sommige bedrijven niet gebruikelijk is om cadeaus van externen aan te nemen. Sommige bedrijven bezorgen ook een pakket bij gepensioneerde ex-medewerkers.

Duurzaam en divers

Het kerstpakket wordt steeds duurzamer en er wordt vaker rekening gehouden met diversiteit. Er zijn nu eenmaal mensen die bepaalde producten niet willen of niet mogen eten. Je kunt vaak een pakket bestellen dat producten zonder lactose, gluten of pinda’s en noten bevat. Op die manier kun je iedereen binnen je bedrijf blij maken met een kerstpakket. Ze hoeven dit dan niet grotendeels weg te geven omdat ze de producten die erin zitten niet mogen of willen eten. Wil je geen onderscheid maken dan kun je natuurlijk ook voor iedereen een pakket bestellen dat geen gluten, lactose of noten bevat. Voordeel is dat je dan niemand voor het hoofd stoot.