DEN HELDER - Hoe zorg je ervoor dat overleggen met elkaar na een scheiding leuk en gezellig blijft? Daar gaat het dinsdagavond 25 februari over in het Stiefoudercafé in School 7. Een laagdrempelige en informele bijeenkomst die begeleid wordt door gezinstherapeut en mediator Gideon de Haan. Hij begeleidt veel ouders die tegen de strubbelingen bij het starten van een samengesteld gezin oplopen.

Het vormen van een stiefgezin is namelijk voor veel ouders lastiger dan ze in eerste instantie dachten. Je bent verliefd, hebt de man of vrouw van je leven gevonden. Dan moet het samen een gezin vormen toch ook wel lukken. De cijfers over het sneuvelen van samengestelde gezinnen laten zien dat het in de praktijk toch nét iets lastiger is dan we vaak hopen. Tijdens het Stiefoudercafé ontdekken deelnemers dat ze niet de enige zijn met vragen en dat je als stiefouders veel van elkaar kunt leren.

Het thema van het Stiefoudercafé op 25 februari is: ‘Communiceren met je ex’. Deelname is gratis. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder. Aanmelden via: heldersopvoeden.nl