De afgelopen jaren zijn op allerlei plekken in het land woningen en bedrijfspanden aangesloten op het glasvezel netwerk. Menig stoep is opengehaald om er kabels in de kunnen aanleggen, en menig gebouw heeft al een ontvangstpunt voor glasvezel internet geïnstalleerd gekregen. Met de postcode check voor glasvezel kom je erachter of ook jij al gebruik zou kunnen maken van glasvezel internet. Vraag je je nog af waarom je dat überhaupt zou willen? Dan hebben wij hier vier goede redenen voor je om voor glasvezel internet te kiezen.

Hoogste downloadsnelheden

Als er één ding waar glasvezel internet om bekend staat, dan is het wel om de snelheid. De downloadsnelheden die je ermee kunt halen zijn soms duizelingwekkend. Downloaden met 1 Gbps is gewoon mogelijk als je daarvoor het juiste abonnement afsluit. Want ook bij glasvezel internet kun je verschillende snelheden inkopen en betaal je uiteraard meer voor een hogere downloadsnelheid. Maar dan vliegt alles ook wel werkelijk binnen en is wachten iets dat verleden tijd. Dat is een luxe die je zeker kunt overwegen om jezelf te gunnen.

Hoogste uploadsnelheden

Wat uniek is voor glasvezel internet, is dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Of met andere woorden: even snel versturen als ontvangen. Die snelheid ligt bij kabelinternet en DSL-internet een heel stuk lager dan de downloadsnelheid. Voor de meesten van ons is downloaden veruit het belangrijkste, maar als je gebruikmaakt van clouddiensten of aan online gaming doet, is een hoge uploadsnelheid zeer welkom. De meerprijs voor een hogere downloadsnelheid levert dus ook een hogere uploadsnelheid op, waardoor je in potentie ook met 1 Gbps zou kunnen uploaden.


Meest stabiele type internet

Misschien nog wel een betere reden om te kiezen voor glasvezel internet, is de enorme bandbreedte van het glasvezelnetwerk. Die bandbreedte bepaalt hoeveel het netwerk aankan. Met een kleine bandbreedte, kan het snel overbelast raken, wat zorgt voor een haperende internetverbinding. De kans dat je daar last van gaat krijgen met glasvezel internet is bijzonder klein, omdat het juist heel veel aankan. Daardoor staat met recht te boek als het meest stabiele type internet. Dat is natuurlijk wat je wilt: een internetverbinding die het altijd gewoon doet. Zeker ondernemers zijn daar zeer bij gebaat.

Toekomstbestendige keuze

Glasvezel internet is de meest moderne techniek die er op dit moment beschikbaar is voor consumenten. De uitrol van het glasvezelnetwerk is zelfs nog in gang. Dat wil ook zeggen dat glasvezel internet nog een lange toekomst voor zich heeft. Daarmee is de keuze voor glasvezel een toekomstbestendige keuze. Je weet dat je voorlopig goed zit en helemaal up to date bent als je voor glasvezel internet kiest. Dat is een geruststellende gedachte, ook met de wetenschap dat je momenteel het beste van het beste hebt op het gebied van internet.

Hoe zit het dan met de kosten? Is zo’n geavanceerde internetverbinding dan niet vreselijk? Glasvezel internet is zeker duurder dan DSL-internet, maar het is ook dan heel veel sneller en stabieler dan dat type internetverbinding. Kabelinternet kan soms zelfs duurder zijn dan glasvezel internet, omdat er daarbij geen concurrentie op het netwerk bestaat. Die is er wel op het glasvezelnetwerk, waardoor je zeker als huidig gebruiker van kabelinternet niet duurder uit hoeft te zijn, maar er wel op vooruit kunt gaan.