We hopen natuurlijk allemaal dat we dit jaar weer mogen genieten van een mooie en warme zomer. Maar of we nu allemaal in Nederland blijven of toch ergens anders de zon gaan opzoeken, slippers en sandalen kunnen natuurlijk niet ontbreken in jouw zomerse schoenencollectie. Of je nu een dagje naar Noordwijk gaat of een schattig dorpje in Spanje gaat bezoeken; slippers en sandalen komen altijd van pas. Ze zijn lekker luchtig en ideaal voor warmere temperaturen.

Als je denkt dat sandalen niet hip zijn, dan zit je er helemaal naast. Net als de Chelsea boots met chunky zool en sneakers met een platform zijn ook sandalen met een wat dikkere zool razend populair. Teva en Birkenstock hebben meerdere sandalen en slippers met deze elementen. Ook Birkenstocks met gespen zul je deze zomer veel voorbij zien komen bij mannen én vrouwen.

Het fijne van sandalen is dat ze heerlijk lopen, je kunt ze oneindig combineren en ze zijn vaak ook nog eens waterbestendig. Teva en Birkenstock sandalen kun je vaak verstellen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of ze wel goed om je voeten zitten. Ook handig voor als je voeten iets opzetten door de warmte, je kunt je sandalen dan gewoon even verstellen. Birkenstock heeft zelfs speciaal sandalen ontworpen voor mensen met smalle voeten!

Net werd er al even benoemd dat sandalen er in allerlei verschillende uitvoeringen zijn, maar dit geldt natuurlijk ook voor slippers. Zo heb je slippers met glitters, printjes, zomerse kleuren en zelfs metallic bandjes. Deze slippers zijn elegant en kunnen zo gedragen worden naar een etentje aan het strand.

Slippers zijn perfect voor een wandeling langs de kust. Het is toch fijn om iets aan je voeten te hebben terwijl je over het warme zand loopt. Als je even niks aan je voeten wilt hebben en door het koude water wilt lopen, heb je ze zo uitgetrokken. Je kunt ze gemakkelijk in je hand dragen, want ze wegen helemaal niks. Dat is ook handig als je op vakantie gaat. Doordat slippers zo licht en plat zijn, kun je ze gemakkelijk mee op reis nemen.

Neem bijvoorbeeld de Havaianas slippers en slippers van Ipanema, iedereen kent deze bekende slippers. De klassieke slippers vallen meteen op door de kenmerkende Braziliaanse vlag op het bandje. Ze komen in allerlei verschillende kleuren en zijn een must voor de zomer!

Ook voor kinderen zijn slippers en sandalen een ideale zomerschoen. Ze kunnen ze zelf makkelijk aan- en uittrekken. Er zijn zelfs teenslippers met een bredere band te verkrijgen voor kinderen, zodat ze er makkelijker op kunnen lopen en ze beter om de voeten blijven zitten.