DEN HELDER - Duurzaamheid, meer en meer gaat dit thema spelen. En dat is maar goed ook. Duurzaamheid kun je onderverdelen in diverse subthema’s. Zo wordt ook duurzaam schoonmaken steeds belangrijker, omdat het niet alleen bijdraagt aan een schone omgeving, maar ook aan een beter milieu en een gezondere leefomgeving. Denk je bij duurzaam schoonmaken direct aan schoonmaken in een ziekenhuis? Hier speelt duurzaamheid zeker een rol. De hygiëne en steriliteit zijn van cruciaal belang. Maar ook bij andere bedrijven en instellingen is duurzaam schoonmaken belangrijker dan vaak gedacht.

Wat het inhoudt

Waarom duurzaam schoonmaken? Wat houdt dit dan in? Door op deze manier schoon te maken, kies je voor een betere wereld, betere werkomgeving en tevreden personeel. Hieronder vind je belangrijke focuspunten.

1. Gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen
Duurzaam schoonmaken houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die geen schadelijke stoffen bevatten. Deze schoonmaakmiddelen zijn te herkennen aan het EU Ecolabel en zijn vaak biologisch afbreekbaar.

2. Verminderen van afval en waterverbruik
Bij duurzaam schoonmaken wordt er ook op gelet dat er zo min mogelijk afval wordt geproduceerd en er zuinig wordt omgegaan met water. Dit kan bijvoorbeeld door hergebruik van schoonmaakdoeken en het gebruik van microvezeldoeken.

3. Toepassen van ergonomische schoonmaakmethodes
Duurzaam schoonmaken houdt ook in dat de schoonmaakprofessionals zo duurzaam mogelijk worden ingezet. Dit betekent onder andere dat er gebruik wordt gemaakt van ergonomische schoonmaakmethodes, waardoor de fysieke belasting van de schoonmaker wordt verminderd. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van elektrische schoonmaakapparatuur.

Het duurzaam schoonmaken van een kantoor of medische praktijk vergt veel kennis en expertise. Het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf kan daarom handig zijn. Zij hebben niet alleen de kennis en expertise om duurzaam schoon te maken, maar beschikken ook over de juiste materialen en middelen om dit efficiënt en milieubewust te doen. Daarnaast zorgen zij voor een schoon kantoor, wat bijdraagt aan een gezonde en prettige werkomgeving voor medewerkers.